Welkom

Welkom op RietVeldWerkers.nl!

Wilbert en Marieke Rietveld werken sinds 2010 voor Mission Aviation Fellowship (MAF) in Indonesië. Met hun kinderen Doortje, Lucas en Daniel wonen zij sinds 2015 op het eiland Papoea.

Papoea is het meest oostelijke eiland van Indonesië, ongeveer 10 keer zo groot als Nederland. Al jarenlang helpt MAF de bevolking van dit uitgestrekte gebied. Vanaf vijf vliegbasissen vliegen MAF vliegtuigen naar meer dan honderd kleine vliegveldjes, omgeven door hoge bergen en dichte bossen. Zonder de vliegtuigen van MAF zouden deze dorpen alleen via dagenlange trektochten door de jungle bereikt kunnen worden. Het werk van MAF in Papoea wordt samengevat in drie woorden: Connect, Care & Cultivate. Vliegtuigen verbinden mensen uit geïsoleerde dorpen met elkaar, maar ook met onderwijs, medische hulp en het licht van het Evangelie. We doen dit omdat we om hen geven, en willen helpen bij de verbreiding van Gods Koninkrijk en de ontwikkeling van dit land.

Wilbert is verantwoordelijk voor alle ICT systemen van MAF in Indonesië. Hij geeft leiding aan een regionaal ‘Tech-Team’ dat bestaat uit lokale en westerse medewerkers, werkend vanuit Indonesië, Amerika en Nederland. Het team is nog klein, en hij is nog op zoek naar versterking! Goede communicatiemogelijkheden en een betrouwbare computersystemen voor bijvoorbeeld financiële administratie en administratie van vliegtuigonderhoud zijn onmisbaar voor MAF om veilig en efficiënt te kunnen vliegen. Wilbert richt zich op het invoeren van uniforme software programma’s, en het opzetten van een netwerkstructuur waarbij computers met andere basissen en met het kantoor in Jakarta en het hoofdkantoor in Nampa kunnen communiceren. Daarnaast werkt hij aan betrouwbare internetverbindingen op alle MAF basissen in Indonesië.

Marieke is als verloskundige op kleine schaal betrokken bij zorg aan zwangere collega’s en bekenden. Haar grootste taak ligt echter bij ons thuis. Zij zorgt voor onze kinderen en maakt van ons huis een thuis waar we als gezin tot rust kunnen komen, te midden van alle warmte en drukte die het leven hier met zich meebrengt.

Wilt u op de hoogte blijven van hun ervaringen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.