Welkom

Welkom op RietVeldWerkers.nl!

Wilbert en Marieke Rietveld werken sinds 2010 voor Mission Aviation Fellowship (MAF) in Indonesie. Dit jaar, 2015, verhuisden zij samen met hun kinderen Doortje en Lucas naar Papoea.

Papoea is het meest oostelijke eiland van Indonesië, ongeveer 10 keer zo groot als Nederland. Al jarenlang helpt MAF de bevolking van dit uitgestrekte gebied. Vanaf vijf vliegbasissen vliegen MAF vliegtuigen naar meer dan honderd kleine vliegveldjes, omgeven door hoge bergen en dichte bossen. Zonder de vliegtuigen van MAF zouden deze dorpen alleen via dagenlange trektochten door de jungle bereikt kunnen worden. Het werk van MAF in Papoea wordt samengevat in drie woorden: Connect, Care & Cultivate. Vliegtuigen verbinden mensen uit geïsoleerde dorpen met elkaar, maar ook met onderwijs, medische hulp en het licht van het Evangelie. We doen dit omdat we om hen geven, en helpen bij de verbreiding van Gods Koninkrijk en de ontwikkeling van dit land.

Wilbert is verantwoordelijk voor alle ICT systemen van MAF in Indonesië. Het is de bedoeling dat hij in deze rol leiding zal geven aan een regionaal ‘Tech-Team’ dat bestaat uit lokale en westerse medewerkers op alle MAF basissen. Het team is echter nog klein, en hij is nog op zoek naar versterking! Goede communicatiemogelijkheden en een betrouwbare computersystemen voor bijvoorbeeld financiele administratie en administratie van vliegtuigonderhoud zijn onmisbaar voor MAF om veilig en efficient te kunnen vliegen. Wilbert richt zich op het invoeren van uniforme software programma’s, en het opzetten van een netwerkstructuur waarbij computers met andere basissen en met het kantoor in Jakarta en het hoofdkantoor in Nampa kunnen communiceren. Daarnaast werkt hij aan betrouwbare internetverbindingen op alle MAF basissen in Indonesië.

Marieke is deze eerste maanden in Papoea vooral druk met de zorg voor de kinderen en alle praktische details van het leven in een ontwikkelingsland. Op termijn hoopt ze ook hier weer als verloskundige betrokken te raken bij voorlichting en medische zorg.

Wilt u op de hoogte blijven van hun ervaringen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.